«Μετρώντας 2 δεκαετίες στην πρότυπη προσχολική εκπαίδευση, θέλησα να δημιουργήσω το δικό μου σχολείο. Μια Αγκαλιά όπου η μάθηση συντελείται χωρίς πίεση, ώστε να αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες των παιδιών. Όπου η γνώση ρέει φυσικά μέσα από το παιχνίδι και το βίωμα. Με προσωπική παρατήρηση κάθε παιδιού για την απάντηση στην ερώτηση «είναι έτοιμο να ανταποκριθεί;»

Δημιουργήσαμε με πολλή δουλειά και άλλη τόση ενέργεια και χαρά, ένα πλαίσιο για τη δόμηση της σκέψης, για την εσωτερική οργάνωση του χρόνου, με ελευθερία κίνησης κι επιλογής. Με παιδαγωγούς-παρατηρητές, έτοιμους να ανοίξουν δρόμους, με εμπιστοσύνη ακλόνητη στο παιδί να πραγματώσει το δυναμικό του και να το παρουσιάσει στον έξω κόσμο.

Οραματίστηκα ένα σχολείο γέφυρα για το παιδί στον κόσμο. Μια Αγκαλιά που σε σηκώνει όταν πέφτεις, αλλά και σε σηκώνει για να φτάσεις εκεί που μόνο εσύ μπορείς.»

Κατερίνα Γεωργαλεδάκη

Η Κατερίνα συναντά ήδη τους πρώτους μαθητές της στο Πανεπιστήμιο γενονός που την ξαφνιάζει μια και τους θυμάται όλους σταθερά στην προσχολική ηλικία. Με σπουδές στο Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών αλλά και συνεχείς παιδαγωγικές εκπαιδεύσεις στο κέντρο ΑΝΙΜΑ αλλά και στο εργαστήρι καλλιτεχνικής επιμόρφωσης ΠΟΡΤΑ – ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, δεν σταματά να μαθαίνει για την μάθηση και το παιδί. Μητέρα δύο παιδιών, γνωρίζει καλά τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας. Ήδη μετρά 2 δεκαετίες με μακρόχρονες συνεργασίες σε παιδικούς σταθμούς πρότυπα και συνεχίζει αυτή τη πορεία με το δικό της σχολείο, την «Χαρούμενη Αγκαλιά»

Χαράλαμπος Μπούτρης

Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, της Νομικής σχολής Αθηνών και με μακρά θητεία σαν Διευθυντής Προμηθειών /διοικητικές θέσεις σε μεγάλες μονάδες υγείας, ο Μπάμπης υποστηρίζει με τον καλύτρο τρόπο το όραμα της Κατερίνας. Φροντίζει για την απροσκόπτη διοικητική λειτουργία του σχολείου επιβλέποντας θέματα προμηθευτών, γραφειοκρατίας και κτιριακών εγκαταστάσεων. Συντονίζει κι επιβλέπει με κέφι κι ευρηματικότητα όλα τα θέματα μεταφοράς και ασφάλειας των μικρών μαθητών μας.

Ελένη Καραπέτη

Νηπιαγωγός με παιδαγωγικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πολύχρονη εμπειρία σαν προϊσταμένη νηπιαγωγείου, η Ελένη συνεχίζει την μακρόχρονη κι επιτυχημένη συνεργασία της με την Κατερίνα και στην Χαρούμενη Αγκαλιά. Πρόκειται για μία σχέση βαθιάς εμπιστοσύνης και σεβασμού με τακτικές δόσεις δημιουργικής χαράς.

Ειρήνη Σιγάλα

Απόφοιτος Προσχολικής Αγωγής, η Ειρήνη συνεργάζεται επίσης χρόνια με την Κατερίνα με σχέση αμοιβαίου σεβασμού κι εμπιστοσύνης. Παιδαγωγός με εμπειρία στην εκπόνηση και τον συντονισμό ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχέση με την ανακάλυψη του φυσικού κόσμου, η Ειρήνη εμπλουτίζει το παιδαγωγικό πρόγραμμα με δράσεις κηπουρικής, μαγειρικής κι αισθητηριακού παιχνιδιού. Δημιουργική και με βαθιά ενσυναίσθηση προς το παιδί, εργάζεται για την άνθιση όλης της ομάδας.

Μαριλένα Τουτουδάκη

Νηπιαγωγός, απόφοιτος του Παιδιαγωγικού τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Μαριλένα συνεχίζει την επιμόρφωσή της στο Θεατρικό παιχνίδι στο κέντρο ΑΝΙΜΑ. Το ειλικρινές ενδιαφέρον και η χαρά τη ανακάλυψης χαρακτηρίζει την προσέγγισή της στα παιδιά.