Ρίγανη από τον Λαχανόκηπό μας
Ο λαχανόκηπός μας καλλιεργείται και συγκομίζεται από μικρά χεράκια με μεγάλο ενθουσιασμό! Προσφέρει απλόχερα βιωματική σύνδεση με τη φύση, με την καλή διατροφή κι εξάσκηση στην υπομονή και την επιμονή.

Βλέπετε στην καλλιέργεια μαθαίνουμε την αξία της συστηματικής εξάσκησης και φροντίδας που βοηθάει κάθε σποράκι να ανθίσει. Μαθαίνουμε να περιμένουμε και να διαχειριζόμαστε μια ενδεχόμενη αποτυχία. Αν κάποιο φυτό μας δεν μεγαλώνει όπως θα θέλαμε, δεν απογοητευόμαστε. Αλλάζουμε θέση, πότισμα ή θρεπτικά και κάποιες φορές ξεκινάμε από την αρχή αξιοποιώντας όσα μάθαμε.

Στις σχολικές μας μαγειρικές πάντα αξιοποιούμε και τα δώρα του Λαχανόκηπου. Παρατηρούμε την εποχικότητα των υλικών και την σύνδεσή της με την εποχικότητα στην διατροφή μας. Ζούμε βιωματικά την αξία των λαχανικών και των βοτάνων που επενδύσαμε με τόση προσεκτική φροντίδα. Σε κάθε συγκομιδή απολαμβάνουμε γεύσεις και αρώματα κι ετοιμάζουμε νόστιμα δωράκια για το σπίτι.

Ακόμα και τα μικρότερα παιδιά μας στον παιδικό σταθμό χαίρονται ηλιόλουστες μέρες έξω, ενώ αισθάνονται μεγάλα και ικανά καθώς βοηθούν στην καλλιέργεια. Αλλά και για τα μεγάλα παιδιά του Νηπιαγωγείου, ο Λαχανόκηπος αποτελεί το τέλειο μέσο για πειράματα και ανακαλύψεις στον τρόπο λειτουργίας του φυσικού κόσμου. Όλοι μαζί αναγνωρίζουμε την αξία της καλής συνεργασίας και αναπτύσσουμε λεκτικές και κινητικές δεξιότητες με τρόπο… φυσικό!

Μέσα μας βαθιά ξέρουμε πως ό,τι ριζώνει καλά και φροντίζεται με αγάπη, δε χάνεται ποτέ. Μεγαλώνει και φουντώνει κι ομορφαίνει τον κόσμο όλο. Ζητήστε από τα παιδιά να μοιραστούν μαζί σας τα μοναδικά μυστικά του Λαχανόκηπου!