Φτιαχνουμε στεφανάκια!
Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου εστιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αναβιώνουμε έθιμα, μαθαίνουμε παραδόσεις, στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, τραγουδάμε κάλαντα, φτιάχνουμε κουραμπιέδες κι παίζουμε με καλικάντζαρους, τον Άγιο Βασίλη, ξωτικά και τάρανδους.

Επισκεπτόμαστε παρέα το mini market της γειτονιάς μας για να προμηθευτούμε τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξουμε τους κουραμπιέδες μας. Θα τους ψήσουμε παρέα και θα κεραστούμε μεγάλοι και μικροί.

Ετοιμάζουμε στα επιστολόχαρτά μας, την ζωγραφιά με την ευχή μας και το δώρο που θέλουμε να φτιάξουν τα ξωτικά για φέτος. Όλοι μαζί θα πάμε με το σχολικό μας στα ΕΛΤΑ να τα ταχυδρομήσουμε για να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο Βόρειο Πόλο.

Υποδεχόμαστε την ομάδα της Παραμυθοχώρας και την διαδραστική παράσταση  ΄΄ Ρούντολφ το ελαφάκι΄΄ στο σχολείο. Τα παιδιά, με οδηγό το πιο διάσημο ελαφάκι,
τον Ρούντολφ, ταξιδεύουν στη χώρα του Αι Βασίλη!

Για τη δική μας Χριστουγεννιάτικη γιορτή, καλούμε τους γονείς και τα αδέλφια μας στο μεγάλο μας κύκλο. Θα κάτσουμε όλοι μαζί και θα παίξουμε παρέα, όπως κάνουν τα παιδιά κάθε μέρα, στη Χαρούμενη Αγκαλιά. Με μεγάλη χαρά και γιορτινή διάθεση, παίζουμε, τραγουδάμε, λέμε παραμύθια, ανταλλάσσουμε ευχές και διασκεδάζουμε στο Χριστουγεννιάτικο οικογενειακό πρόγραμμα.

Το πρώτο πρόγραμμα εμπλοκής γονέων – σχολείου (δράση που υλοποιείται από την οικογένεια στο σπίτι και παρουσιάζεται από τα παιδιά στο σχολείο) είναι η δημιουργία ενός Χριστουγεννιάτικου οικογενειακού πίνακα.

Αυτές τις μέρες που φέρνουν το δώρο του χρόνου, του λίγου παραπάνω χρόνου μαζί σαν οικογένεια, δημιουργούμε τον πίνακα της οικογένειάς μας. Ξεκινάμε με χαρτόνια, κουμπιά, φωτογραφίες και συρματάκια. Βάζουμε την αγάπη και τη φαντασία μας. Έτσι φτάνουμε να αποτυπώσουμε μαζί πάνω του όνειρα, επιθυμίες, ευχές, παιχνίδια, δώρα κι αναμνήσεις.

Χρόνος ομαδικός κι αποκλειστικός, χωρίς οδηγίες και πρέπει. Χρόνος για παιχνίδι και διασκέδαση. Χρόνος για να γιορτάσουμε το «μαζί».

Καλή χρονιά!